7 Σεπ 2008

ΡΩΜΑΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΤΡΩΝ


Στην αρχή το είπαμε «Ιπποδρόμιο» μετά «Αμφιθέατρο» αλλά η αλήθεια είναι κάπου στην μέση : Στάδιο ήταν το ρωμαικό μνημείο. 

Φιλοξενούσε δε, το Στάδιο είτε αθλητικούς αγώνες είτε καλλιτεχνικές παραστάσεις. Μία από τις διοργανώσεις της εποχής ήταν τα «Καισάρεια» , αφιερωμένα στον αυτοκράτορα προφανώς.Με αφορμή την κατεδάφιση 14 κτιρίων για την ανάδειξη του Ρωμαϊκού Θεάτρου, ρωτήσαμε τον π. Βουλευτή κ. Νίκο Νικολόπουλο πως νοιώθει, αφού εκείνος είχε πρωταγωνιστήσει για την έξωση των ενοικιαστών, την ένταξη στο Γ΄ Κ.Π.Σ. και την υλοποίηση.

Απώλειες: Ρήξη με αγαπητούς συμπολίτες επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων και καταστημάτων, απώλεια μερικών εκατοντάδων ψήφων, δυσφήμιση σε Αθηναϊκά κανάλια από βαλτούς προβοκάτορες, ψεύτικες και παραπλανητικές υποσχέσεις από την αντίπαλη Δημοτική παράταξη που πήγε στο πλευρό των καφενείων, όπως είχε τότε χαρακτηρίσει τη μάχη η «Πελοπόννησος».Για την ιστορία, μάθαμε και σας αποκαλύπτουμε σήμερα, το πολυμήχανον των πολιτικών μας – όταν θέλουν – την κατεδάφιση που δεν είναι επιλέξιμη στα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης την βάφτισαν ως Α-Π-Ο-Χ-Ω-Μ-Α-Τ-Ω-Σ-Η . Μπορεί όλες μαζί οι συγκρούσεις να έφεραν την απώλεια της έδρας του μαχητικού και πάντα και παντού παρόντος πολιτικού, όμως σίγουρα είναι εξίσου σημαντικό να μπορείς να λες έβαλα κι εγώ ένα πετραδάκι για την πρόοδο του τόπου μου ή να λένε οι άλλοι ότι όποια πέτρα κι αν σηκώσεις βρίσκεις τον Νικολόπουλο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: