14 Απρ 2008

Ξεκάθαρες κουβέντες και δεσμεύσεις από τον Αθ. Νάκο ...

«Η βούληση της κυβέρνησης να λυθεί το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νομό Αχαΐας, βοηθώντας τους Δήμους της περιοχής με κάθε τρόπο και χρηματοδοτώντας κάθε αναγκαία δράση και έργο, εκφράστηκε σήμερα από τον καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό, τον κ. Νάκο, με τον πλέον κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο».
Αυτά επεσήμανε ο Νίκος Νικολόπουλος λίγο μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, υπό την προεδρία του υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Αθανάσιου Νάκου, και στην οποία συμμετείχαν Δήμαρχοι και Νομάρχες της Δυτικής Ελλάδος και ο ίδιος.
Ο κ. Νικολόπουλος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της σύσκεψης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «ο υφυπουργός ήρθε με γεμάτα χέρια», καθώς μεταξύ άλλων, δέχτηκε να χρηματοδοτηθεί η μελέτη κατασκευής ενός σύγχρονου δρόμου που θα συνδέει τον ΧΥΤΑ Φλόκα με την Ωλενία, ενώ εξέφρασε την πλήρη στήριξη του υπουργείου ως προς την επίλυση του σημαντικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν επτά Δήμοι του νομού και την ανασύσταση των διαχειριστικών συνδέσμων.
Ακόμα, τόνισε πως θα χρηματοδοτήσει κάθε δράση αποκατάστασης ανεξέλεγκτων χωματερών που θα τεθούν υπόψη του υπουργείου από τους Δήμους, ενώ τέλος, ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά πως ισχύουν στο ακέραιο οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για χρηματοδότηση του Εργοστασίου Στερεών Αποβλήτων.
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συμβάλλει καθοριστικά στην επίλυση του μεγαλυτέρου ίσως προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και να τους βοηθήσει να σπεύσουν, κερδίζοντας τα πολλά χαμένα χρόνια και στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων. Το μήνυμα του κ. Νάκου ήταν σαφές…» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: