13 Απρ 2008

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ...

Την έκθεση ντοκουμέντων και μαρτυριών με τίτλο «Τα βασανιστήρια τότε και τώρα», στον Πολυχώρο ΜΥΛΟΙ Αγ. Γεωργίου, επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Γραμματέας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων 9ΜΚΟ) της Ν.Δ. και π. Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος.
Πρόκειται για μια σημαντική έκθεση την επιμέλεια της οποίας είχε η Ελένη Βαρβιτσιώτη και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παράστασης Tejas Verdes,Το ξενοδοχείο των Βασανιστηρίων, σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου. Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι η έκθεση αυτή αποτελεί μια σημαντική αφορμή για προβληματισμό απέναντι στην κρίση των αξιών , την παραβίαση των δικαιωμάτων μας, αλλά κυρίως στην απάθεια προς ότι δεν μας αγγίζει άμεσα.
Ο Κωνσταντίνος Καραμνανλής, εξασφάλισε για μας μια ιστορικά μοναδική μετάβαση από τα σκοτεινά χρόνια, στην μεταπολίτευση και έθεσε στέρεες βάσεις για την μακροβιότερη δημοκρατική περίοδο που γνώρισε η χώρα μας. Μπορεί να έχουν εκλείψει λοιπόν οι συνθήκες εκείνες, παραμένουν όμως τόσο σε άλλες περιοχές του πλανήτη, όσο και στα μέρη μας, σε διαφορετικό επίπεδο.
Πώς μπορούμε να μένουμε απαθείς απέναντι στους δυνάστες των δικαιωμάτων μας;
Πώς μπορούμε να αδιαφορούμε απέναντι σε αυτούς που βιάζουν την καθημερινότητά μας, τις πόλεις μας, την ζωή μας;
Πώς μπορούν κάποιοι να προσφέρουν ηθική στήριξη και κοινωνική αποδοχή, σε εκείνους που σκοτώνουν την ελπίδα μας, που κουρσεύουν το μέλλον των παιδιών μας.
Και δεν χρειάζεται να πάει κανείς πολύ μακριά για να τους ανακαλύψει. Εδώ είναι, δίπλα μας, συμπλήρωσε ο κ. Νικολόπουλος. Τέλος ο κ. Νικολόπουλος εξέφρασε την χαρά του για την λειτουργία του Πολυχώρου ΜΥΛΟΙ Αγ. Γεωργίου, που σε σύντομο χρονικό διάστημα έδωσαν δυο σημαντικά δείγματα γραφής και καθιερώνονται σαν ένας σημαντικός χώρος πολιτισμού και εκδηλώσεων για την πόλη.
«Η Πάτρα χρειάζεται τέτοιες πρωτοβουλίες και τέτοιους χώρους και μακάρι οι τοπικοί δημιουργοί, φορείς και όργανα του πολιτισμού να τους αγκαλιάσουν και να στηρίξουν, δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του πολυχώρου ΜΥΛΟΙ Αγ. Γεωργίου και ενημερώθηκε για τον μελλοντικό προγραμματισμό τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: