16 Νοε 2008

«Η Νέα Δημοκρατία ξέρει να ανανεώνεται»

«Οι παραδοσιακοί μηχανισμοί εξουσίας και οι κοινωνικές πα­ρεμβάσεις τους καθώς επίσης και οι αυστηροί κερδοσκοπικοί οργανισμοί φαίνεται να μην μπο­ρούν ούτε να εκφράσουν τα σύγχρονα αιτήματα και τις διεθνείς τάσεις ούτε και να εμπνεύσουν τους ενεργούς πολίτες». Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Νικολόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση Της Γραμματείας ΜΚΟ. Συνεχίζοντας ο κ. Νικολόπουλας επεσήμανε: «Οφείλουμε στους Πο­λίτες που εμείς ζητήσαμε να μας εμπιστευτούν, που η καθημερινό­τητα τους εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τις δικές μας αποφάσεις που έρχονται αντιμέτωποι με την
καθημερινότητα και κατανοούν από πρώτο χέρι, όλες τις δυσλειτουργίες της κρατικής μηχανής κι όλες τις αβλεψίες ή παραλείψεις της οποιασ­δήποτε κυβέρνησης να οργανώ­σουμε αποτελεσματικές γραμμές άμυνας.Κάπου σε αυτό το σημείο, εκεί όπου η κοινωνία των πολιτών συναντάει την πολιτική και η πολιτι­κή την κοινωνία, υπεισέρχεται και ο ρόλος της Γραμματείας ΜΚΟ».
0 κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άνθρωποι ανά τον κόσμο και σημείωσε πως πως όταν το διεθνές τσουνάμι της βαθιάς οι­κονομικής κρίσης που προσεγγίζει αναπόφευκτα και τη χώρα μας θα χτυπήσει την σκηνή του άστεγου, την πόρτα του φτωχού, του ανή­μπορου, του αδύνατου, δεν θα αφήσει απρόσβλητη και εκείνη του έχοντος και του κατέχοντος. Ολοκληρώνοντας επεσήμανε: «Η Νέα Δημοκρατία ξέρει να ανανεώνεται. Να διορθώνει τα λάθη της. Να υπερασπίζεται τις αξίες της και να συνδιαμορφώνει την πολιτική της με τις απαιτήσεις των καιρών και τα κελεύσματα των πολιτών. Για όλους αυτούς τους λόγους, αποτε­λεί μια παράταξη εξουσίας κι όχι δι­αμαρτυρίας. Σε αυτή την παράταξη λοιπόν, η κάθε διαμαρτυρία οφείλει να ενσωματώνεται και να γίνεται αφορμή νέας σύνθεσης. Η κάθε πα­ρατήρηση, οφείλει να εμπλουτίζει το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων μας και η κάθε αβλεψία, οφείλει να αποτελεί αφορμή νέας πορείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: