22 Μαρ 2009

Διάβασα αυτά που γράφει ο Θ.Μαρκόπουλος και πήρα αφορμή να μεταφέρω και εγώ ότι διάβασα στη σημερινή "Real News".
Γράφει η Μαριάννα Πυργιώτη:"Αναγνωριστικές κινήσεις και προτάσεις των κορυφαίων της Ν.Δ. με το βλέμμα στην επόμενη μέρα"
Η αλήθεια είναι ότι ειδικά μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό πολλά στελέχη πίστεψαν ότι μάλλον.... κατ' ευφημισμόν τους αποκαλούν "καραμανλικούς".
Αποτέλεσμα;Νιώθουν πως είναι και προδομένοι και ευάλωτοι πολιτικά.
Σε μια διαφορετική ανάγνωση και καταμέτρηση δυνάμεων του ανασχηματισμού, πολλοί λένε ότι "από τους 18 υπουργούς,οι 15 στο συνέδριο του 1997 δεν στήριξαν τον Καραμανλή.
Η ανησυχία των Kαραμανλικών
Σε επίπεδο παλιών καραμανλικών στελεχών το κλίμα είναι βαρύ, αλλά εκεί το πρόβλημα δεν είναι η επανεκλογή. Εκεί υπάρχει η μεγάλη ανησυχία της επόμενης μέρας χωρίς τον κ.Καραμανλή. Από τα ιστορικά στελέχη, ο κ.Γιάννης Βαρβιτσιώτης φεύγει, αλλά αφήνει τον Μιλτιάδη, ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης ενδιαφέρεται μόνο για τη μάχη εκλογής της 'Ολγας και ο Μιλτιάδης 'Εβερτ θα δώσει τη θέση του - όπως όλα δείχνουν- στην Αλεξία,ενώ ανησυχεί και για τον Πέτρο Δούκα...Όσο για τον Σταύρο Δήμα, προτιμά την ασφαλή απόσταση της Κομισιόν. Σε μια από τις πρόσφατες συναντήσεις του κ.Πέτρου Μολυβιάτη με τον κ.Μιχάλη Λιάπη ο σκεπτικισμός ήταν ορατός....κι από τα διπλανά τραπέζια! Η στάση του κ.Γιώργου Αλογοσκούφη, που επίσης συναντάται με στελέχη,είναι ενδεικτική. Αλλά και η πιο ανοιχτή "παρέα" με τους κ.κ. Σάββα Τσιτουρίδη, Χρήστο Φώλια,Γιώργο Καλαντζή,Θεόφιλο Λεονταρίδη,Νίκο Νικολόπουλο,Παναγιώτη Σκανδαλάκη,Αδάμ Ρεγκούζα,Νίκο Τσιαρτσιώνη κ.α. που μιλούν τακτικά,παρόλο που είναι προσωπικά πικραμένοι με τον κ.Κ.Καραμανλή,ξέρουν πως κινδυνεύουν ...να πικραθούν περισσότερο αν παραμείνουν μετέωροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: