20 Μαρ 2009

Προτιμότερες οι αυθεντικές λύσεις από τις ιμιτασιόν και τις light συνταγές..

Με όρους μέλλοντος αλλά και μια συνάντηση από τις παλιές καλές μέρες της πολιτικής, , θύμισε ΄΄η μυστική σύναξη της Πολιτείας΄΄ . Ξεκίνησε η ΄΄πολιτική ζύμωση΄΄, στις έξι το απόγευμα, με τοποθετήσεις γνωστών συμπολιτών μας που έχουν διακριθεί στην πολιτική, στην κοινωνική ζωή, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον συνδικαλισμό και στις επαγγελματικές επιστημονικές ενώσεις καθώς και στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Το ενδιαφέρον ήταν πρόδηλο. Περισσότεροι από εκατό πήραν τον λόγο για αυτό και παρέμειναν επί τέσσερις ολόκληρε ώρες -μέχρι τις 10 το βράδυ- ΄΄έγκλειστοι και εμπερίστατοι για το δέον γένεσθαι΄΄.
Την ευθύνη μιας νέας εκστρατείας για την αφύπνιση των πολιτών της περιοχής και την ενημέρωσή τους για τον δύσκολο μα και ελπιδοφόρο δρόμο που υπάρχει μπροστά και για μια Αχαΐα που θα σταματήσει να αποτελεί «ουρά της περιφέρειας» και «όμηρο» των πάσης φύσεως «αρχόντων» που την θεωρούν πολιτικά δεδομένη, ανέλαβε χθες, κατά την διάρκεια συνάντησης συνεργατών, νέων, σπουδαστών, φοιτητών και παλιών πολιτικών του φίλων, στον πολυχώρο «Πολιτεία», ο πρώην βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος.
Επρόκειτο για μια ακόμη ΄΄σύναξη κεκλεισμένων των θυρών΄΄ μιας σειράς παρόμοιων συναντήσεων που ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό, και θα έχει σε όλο το νομό ο Αχαιός πολιτικός και η οποία, μετά τις πρώτες αποφάσεις που ελήφθησαν σε αυτή, θα έχει ως κεντρικό στόχο: Την δημιουργία ενός νέου κοινωνικού μετώπου που θα αντισταθεί στον κατήφορο της αδιαφορίας και της «αφ' υψηλού» θεώρησης των πραγμάτων, πολεμώντας με κάθε δύναμη που καθίσταται επιζήμια για το νομό και τα συμφέροντα των πολιτών.
«Είμαστε εδώ γιατί θέλω να ακούσω τις απόψεις σας» ανέφερε αρχικά ο κ. Νικολόπουλος, εξηγώντας πως πέρα από θέσεις και οφίτσια, παραμένει πάντα πολιτικά ενεργός και μάλιστα, με πολύ μεγαλύτερη διάθεση από ποτέ, να στοιχηθεί στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, για να δώσει την μάχη της ευημερίας και της ουσιαστικής «επιστροφής στην πολιτική» σε καιρούς δύσκολους, όπου πολλοί άλλοι λιποψυχούν και σιωπούν.
«Οι καιροί αλλάζουν και τελικά αισθάνομαι πως ο κόσμος φτάνει κάποτε να καταλαβαίνει πως είναι προτιμότερες οι αυθεντικές λύσεις από τις ιμιτασιόν και τις λαϊτ» ανέφερε σε άλλη στιγμή ο κ. Νικολόπουλος, ακούγοντας τις φωνές των ανθρώπων, με τους οποίους επί δεκαετίες είναι συνοδοιπόρος ή και πνευματικός καθοδηγητής.
Ο ίδιος πάντως, ξεκαθάρισε πως στην συγκεκριμένη στιγμή, η εκλογολογία δεν προσφέρει τίποτα και πως η κυβέρνηση οφείλει να προσφέρει «απαντήσεις» στα καίρια προβλήματα της κοινωνίας.
«Κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται ως άφρων κληρονόμος, σε μία εποχή όχι μόνον βαθύτατης οικονομικής κρίσης αλλά και κρίσης αξιών, θεσμών και πολιτικών» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Από την άλλη πλευρά, αρκετοί εξ όσων πήραν τον λόγο επεσήμαναν επίσης, πως η εποχή των σπουδαίων λόγων με μηδενικό αντίκρισμα και των ωραίων κοστουμιών με ανθρώπους κενού περιεχομένου, έχουν περάσει.
«Πολλοί μας χτύπησαν την πλάτη, αλλά ποτέ δεν έβαλαν πλάτη σε κανένα μας πρόβλημα» αναφέρθηκε στην συνάντηση, με τον κ. Νικολόπουλο να δίνει το σύνθημα του νέου αγώνα:
«Ξεκινάμε! Αισθάνομαι όπως το 1989 που αλλάξαμε τις ισορροπίες στο νομό ή όπως το 1998 που βγάλαμε δήμαρχο τον Βαγγέλη Φλωράτο. Λέω ναι στο κάλεσμά σας. Όπως έκανα από 14 χρονών παιδί, έτσι και τώρα στα 50 μου, είμαι έτοιμος να δώσουμε μαζί την μάχη.
Όταν έρθει η ώρα των εκλογών θα αποφασίσουμε μαζί αν θα πρέπει να διεκδικήσω την εκ νέου εκλογή μου.
Αλλά, από όποια θέση και να είμαι θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή στην Κυβέρνηση. Τα ψέματα τέλειωσαν, έχουμε ανήφορο και ιδρώτα μπροστά, αλλά εμένα αυτά δεν με τρομάζουν. Αρκεί να σας έχω μαζί μου και δίπλα μου» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως επόμενος «σταθμός» είναι η νίκη της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές του Ιουνίου...


Δεν υπάρχουν σχόλια: