7 Οκτ 2009

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΔ

Οι μετέχοντες στην λαϊκή συνέλευση που συγκάλεσε ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος στην Πάτρα την 7η Οκτωβρίου του 2009, με ζητούμενο την συνδιαμόρφωση άποψης σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ, το μέλλον του Νομού και της Χώρας μας, αποφασίσαμε τα εξής:

1. Να σταλεί επιστολή στον Πρόεδρο της ΝΔ και τον Γραμματέα του κόμματος, από τους οποίους θα ζητείται να κινήσουν διαδικασίες εσωκομματικού διαλόγου σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, με θέμα την αποτίμηση του δυσμενούς αποτελέσματος των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου
2. Να ζητηθεί σε δεύτερο χρόνο από τα στελέχη της ΝΔ που θα διεκδικήσουν την ηγεσία της ιστορικής παράταξης να εκφράσουν τις απόψεις τους στο εκλεκτορικό σώμα, και μέσω αυτού σε όλη την Ελληνική κοινωνία, για μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων όπως είναι: Η επόμενη μέρα για τη ΝΔ σε ότι αφορά το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο του κόμματος, η οργανωτική ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού, ποιους στόχους θέτουν για την ολική επαναφορά της ΝΔ στην Διακυβέρνηση της Χώρας, με ποια «ατζέντα» θα πορευτεί η παράταξη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του εκτάκτου συνεδρίου κ.ά.
3. Να στηθούν κάλπες σε όλη την Αχαΐα για την επιλογή του προσώπου που θα υποστηριχθεί στην εσωκομματική διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της ΝΔ, ώστε να εκφραστεί με δημοκρατικό τρόπο η βάση της παράταξης σε όλο το Νομό, και να έχει η επιλογή που θα γίνει ισχυρή λαϊκή εκπροσώπηση.

Φρονούμε ότι η υλοποίηση των αποφάσεων που λάβαμε αποτελούν εγγύηση για την ενότητα της ΝΔ. Αφουγκράζονται το δημόσιο αίσθημα, ακόμα και εκτός της ΝΔ, που ζητά μια ισχυρή Αξιωματική Αντιπολίτευση για να ελέγχει αυστηρά τη νέα Κυβέρνηση, να επικρίνει σκληρά όταν χρειάζεται και να στηρίζει τις σωστές αποφάσεις που υπερασπίζονται το συμφέρον των πολιτών και της Χώρας μας.
Τέλος, τονίζουμε την ανάγκη να ληφθούν και να αναλυθούν εντός των κομματικών οργάνων τα μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες, τόσο στις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου όσο και στις Ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: