9 Οκτ 2009

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ....




Αναφορικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και μετά τις λαϊκές συνελεύσεις στην Πάτρα (την Τετάρτη 07/10) και στην Κάτω Αχαία (Πέμπτη 08/10) ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, τόνισε χθες τα εξής:
«H Νέα Δημοκρατία, από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου βγήκε λαβωμένη και εκ των πραγμάτων αναγκασμένη να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο και την ιδεολογική της ταυτότητα και να ξεκαθαρίσει, πρόσωπα, ρόλους, νοοτροπίες και πρακτικές.
Αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από μια δύσκολη αλλά ουσιώδη συζήτηση των στελεχών της παράταξης και όλων εκείνων που με την ψήφο τους την ανέδειξαν δύο φορές ως κυβερνητική παράταξη και οι οποίοι ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια πολίτες, ακόμα και σε αυτές, τις οδυνηρές πρόσφατες εκλογές.
Ο μέσος Νεοδημοκράτης αισθάνεται πως δεν έχει βρει τρόπο ουσιαστικής έκφρασης μέσα στον κομματικό του χώρο τουλάχιστον από την μέρα που η παράταξη ανέλαβε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας και τώρα πια, η ανάγκη έκφρασής του έχει φτάσει στο ζενίθ.
Αυτό είναι τουλάχιστον που προσωπικά εισπράττω καθημερινά, στις πολύ λίγες μέρες που μεσολάβησαν μετά τις εκλογές, από τους συμπολίτες και τους Αχαιούς που μαζικά προσέρχονται στις εκδηλώσεις που προγραμμάτισα και πραγματοποιώ μέσα στην εβδομάδα, με πρώτο στόχο την έκφραση ενός προσωπικού ευχαριστώ για την επανεκλογή μου στην Βουλή και με δεύτερο, την συζήτηση για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της παράταξης.
Οι συγκεντρώσεις αυτές μεταβλήθηκαν όμως από την πρώτη στιγμή σε λαϊκές συνελεύσεις και ανέδειξαν σε υπερθετικό βαθμό την ανάγκη έκφρασης του Νεοδημοκράτη και του φιλελεύθερου πολίτη, ιδίως όταν αυτός αισθάνεται να βρίσκεται μπροστά σε εξαιρετικά κρίσιμες εξελίξεις όπως είναι αυτή της ανάδειξης νέου Προέδρου του κόμματος.
Ποιος είναι άραγε αυτός λοιπόν, που μπορεί να αγνοήσει το αίσθημα του λαού και δρώντας τάχα για λογαριασμό του να μπει σε λίγες μέρες στην αίθουσα ενός συνεδρίου, ψηφίζοντας το νέο Πρόεδρο, στον οποίο πρέπει να εναποτεθούν υπαρκτές ελπίδες για ανασυγκρότηση του κόμματος και για μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, με προοπτική να ξανακερδηθεί σύντομα η εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του λαού μας; Πάντως, όχι εγώ! Μου είναι προσωπικά αδύνατο να αγνοήσω τις χιλιάδες των Αχαιών που επιτακτικά ζητάνε να ακουστούν αλλά και να ακούσουν από εκείνους που θέλουν να ηγηθούν της παράταξης, ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις, πριν την τελική επιλογή.
Για τον λόγο αυτό τάχθηκα υπέρ των ανοιχτών εκλογικών διαδικασιών και της ανάδειξης νέου Προέδρου από την βάση.
Φαίνεται όμως, πως οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί από την κεντρική διοίκηση του κόμματος και είναι μάλλον αντίθετες από την λαϊκή βούληση, την οποία ωστόσο, τονίζω πως δεν πρόκειται να αγνοήσω.
Για τον λόγο αυτό, στις συγκεντρώσεις που έγιναν και γίνονται, εισηγήθηκα ένα ψήφισμα που έγινε ομόφωνα δεκτό. Σε αυτό περιγράφεται η ανάγκη, όσοι θέσουν υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, να εμφανίσουν το ξεκάθαρο ιδεολογικο-πολιτικό στίγμα τους και τις πρωτοβουλίες ανανέωσης που θα αναλάβουν, αλλά και πως εδώ, στην Αχαΐα, θα στηθούν κάλπες και θα είναι οι ίδιοι οι φίλοι μου και οι συμπολίτες μου που τελικά θα μου υποδείξουν ποιόν υποψήφιο πρόεδρο θα στηρίξω κι εγώ στο επικείμενο συνέδριο.
Η διαδικασία θα είναι ανοικτή και διάφανη. Ακόμα και με τρίτους, αντικειμενικούς παρατηρητές για να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο. Και όσοι επιθυμούν θα έρθουν να επιλέξουν τον πρώτο μεταξύ των πρώτων. Η δημοκρατική επιλογή των πολιτών θα είναι και η δική μου δεσμευτική επιλογή.
Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα υποψηφιότητας του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ενώ δεν μπορώ να κρύψω χαρά μου για αυτό το ενδεχόμενο, καθώς ένας Πατρινός και συμπολίτης μου - και μάλιστα της νεότερης γενιάς - μπορεί να φτάσει μέχρι την ανώτερη βαθμίδα της κομματικής ιεραρχίας, εντούτοις πρέπει να πω, πως ούτε αυτός ξεφεύγει από τις γενικές αρχές και τον κανόνα που προανέφερα και με τον οποία δεσμεύομαι απέναντι στην τοπική βάση της παράταξης.
Ευτυχή ή δυστυχώς, στις 7 Νοεμβρίου δεν ψηφίζουμε αυτόν που θέλουμε για φίλο ή ομοτράπεζό μας. Ψηφίζουμε για πρόεδρο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Για τον πολιτικό ηγέτη που θα πρέπει να ενώσει, να ανανεώσει και αύριο μεθαύριο να κυβερνήσει τον τόπο!
Τόσο ο Άρης Σπηλιωτόπουλος όσο και κάθε άλλος υποψήφιος πρόεδρος θα πρέπει να μιλήσουν ανοικτά, να εκφράσουν, να δώσουν ιδεολογικό στίγμα κι εν τέλει, να κριθούν από τους πολίτες.
Ο πρώτος και τελευταίος λόγος ανήκει στους συμπολίτες και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Η παράταξη ανήκει σε αυτούς και μόνο σε αυτούς. Και στην δική τους εντολή, δεσμεύομαι να ανταποκριθώ».

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΔ

Το ακόλουθο ψήφισμα υποβλήθηκε προς έγκριση από τον Βουλευτή Αχαΐας και πρ. μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Νικολόπουλο, στις λαϊκές συνελεύσεις σε όλες τις πόλεις και κωμοπόλεις του Νομού Αχαΐας και εγκρίθηκε ομόφωνα. Αποφασίσθηκε να σταλεί στον Πρόεδρο του κόμματος, Κώστα Καραμανλή, τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, Λευτέρη Ζαγορίτη, τους υποψηφίους για το αξίωμα του προέδρου και σε όλα τα ΜΜΕ.
«Οι μετέχοντες στην λαϊκή συνέλευση που συγκάλεσε ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με ζητούμενο την συνδιαμόρφωση άποψης σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ, το μέλλον του Νομού και της Χώρας μας, αποφασίσαμε τα εξής:
1. Να σταλεί επιστολή στον Πρόεδρο της ΝΔ και τον Γραμματέα του κόμματος, από τους οποίους θα ζητείται να κινήσουν διαδικασίες εσωκομματικού διαλόγου σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, με θέμα την αποτίμηση του δυσμενούς αποτελέσματος των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου
2. Να ζητηθεί σε δεύτερο χρόνο από τα στελέχη της ΝΔ που θα διεκδικήσουν την ηγεσία της ιστορικής παράταξης να εκφράσουν τις απόψεις τους στο εκλεκτορικό σώμα, και μέσω αυτού σε όλη την Ελληνική κοινωνία, για μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων όπως είναι: Η επόμενη μέρα για τη ΝΔ σε ότι αφορά το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο του κόμματος, η οργανωτική ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού, ποιους στόχους θέτουν για την ολική επαναφορά της ΝΔ στην Διακυβέρνηση της Χώρας, με ποια «ατζέντα» θα πορευτεί η παράταξη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του εκτάκτου συνεδρίου κ.ά.
3. Να στηθούν κάλπες σε όλη την Αχαΐα για την επιλογή του προσώπου που θα υποστηριχθεί στην εσωκομματική διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της ΝΔ, ώστε να εκφραστεί με δημοκρατικό τρόπο η βάση της παράταξης σε όλο το Νομό, και να έχει η επιλογή που θα γίνει ισχυρή λαϊκή εκπροσώπηση.
Φρονούμε ότι η υλοποίηση των αποφάσεων που λάβαμε αποτελούν εγγύηση για την ενότητα της ΝΔ. Αφουγκράζονται το δημόσιο αίσθημα, ακόμα και εκτός της ΝΔ, που ζητά μια ισχυρή Αξιωματική Αντιπολίτευση για να ελέγχει αυστηρά τη νέα Κυβέρνηση, να επικρίνει σκληρά όταν χρειάζεται και να στηρίζει τις σωστές αποφάσεις που υπερασπίζονται το συμφέρον των πολιτών και της Χώρας μας.
Τέλος, τονίζουμε την ανάγκη να ληφθούν και να αναλυθούν εντός των κομματικών οργάνων τα μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες, τόσο στις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου όσο και στις Ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: