6 Απρ 2010

«Η Πάτρα κάτι χρωστά στον Τζαννή Τζαννετάκη…»


«Ο θάνατος πολιτικών ανδρών με το ηθικό και πολιτικό παράστημα του Τζαννή Τζαννετάκη, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον τόπο» τονίζει σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την αναγγελία θανάτου του πρώην Πρωθυπουργού, ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.

Ακόμα, προσθέτει: «Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Ο χρόνος, αμείλικτος μα και ειλικρινής κριτής όλων, έχει καταξιώσει τον εκλιπόντα μεταξύ των μεγάλων σύγχρονων πολιτικών της χώρας μας που με ανυπέρβλητο δημοκρατικό ήθος πέτυχε να γεφυρώσει αντιθέσεις, να ξεπεράσει κομματικές αγκυλώσεις και να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας σε μία κρίσιμη και ασταθή πολιτική περίοδο.
Ο αγέρωχος Έλληνας Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που την ίδια ημέρα εκδήλωσης της δικτατορίας υπέβαλλε την παραίτησή του και υπέστη πολλαπλές διώξεις μετατράπηκε σε έναν πολιτικό που κάθε του κίνηση αποσκοπούσε στην Δημοκρατία και την ευημερία του τόπου.
Αισθάνομαι δε, πως η Πάτρα, που τόσους και τόσους έχει τιμήσει, «χρωστάει» στον εκλιπόντα πρώην Πρωθυπουργό, που ποτέ δεν είναι αργά να του το αναγνωρίσει.
Η προσφορά του σε σημαντικά έργα υποδομής της πόλης, όπως η ύδρευση και η αποχέτευση είναι αυταπόδεικτη, ενώ υπήρξε και ο μοναδικός Έλληνας Πρωθυπουργός και μάλιστα Πρόεδρος μιας Κυβέρνησης έμεινε στην ιστορία ως της Εθνικής Συμφιλίωσης, για τον οποίο έκλεισαν κάποτε οι πόρτες του Δημαρχείου της Πάτρας.
Δεν το αναφέρω για να εγείρω παλιά, και θέλω να πιστεύω, προ πολλού ξεπερασμένα πάθη και λάθη, αλλά για να τονίσω πως έστω και τώρα, μετά θάνατον, η Δημοτική Αρχή μπορεί και πρέπει να τιμήσει τον Τζαννή Τζαννετάκη.
Τον πολιτικό, που δίδαξε πως η μετριοπάθεια είναι δύναμη και η συνεργασία, αρετή!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: