16 Μαΐ 2008

Συνάντηση Νίκου Νικολόπουλου με Αστυνομικούς


Με το νέο ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αχαΐας συναντήθηκε την Τετάρτη ο πρώην βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, που συζήτησε μαζί τους, θέματα που τους απασχολούν.
Οι εκπρόσωποι της Ένωσης ζήτησαν από τον κ. Νικολόπουλο να ασκήσει την επιρροή του προς κάθε αρμόδιο κυβερνητικό αξιωματούχο, κατ' αρχήν για την ενίσχυση του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Όπως επεσήμαναν, οι ανάγκες της Διεύθυνσης είναι μεγάλες, τα νέα τμήματα αλλά και οι σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες επιτάσσουν την σημαντική ενδυνάμωση του έμψυχου δυναμικού της Διεύθυνσης, αλλά το πρόβλημα της λειψανδρίας δείχνει να διογκώνεται, καθώς οι όποιες ενισχύσεις φτάνουν δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τους Αστυνομικούς που αποσύρονται στην σύνταξη.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε δε, για το έργο επιτήρησης και φύλαξης της παραλιακής ζώνης της Πάτρας, με τους εκπροσώπους της Ένωσης να δηλώνουν πως δεν επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις για την διαρκή και απαιτούμενη «απώθηση» των επίδοξων λαθρομεταναστών.
Παράλληλα, ο κ. Νικολόπουλος, αφού εξέφρασε την απόλυτη συμπαράσταση του στα αιτήματα τους και υπογράμμισε πως θα πράξει ό,τι του είναι δυνατό προκειμένου να ενδυναμώσει την «φωνή» τους τόνισε την έντονη ανησυχία του, καθώς όπως πληροφορήθηκε ουδεμία εξέλιξη υπάρχει αναφορικά με την ανέγερση του νέου Μεγάρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας. Το θέμα δείχνει να έχει «παγώσει» και ουδείς μπορεί μετά βεβαιότητας να διατυπώσει το «πού», αλλά κυρίως το «πότε», θα ανεγερθεί αυτό.
Καταλήγοντας, ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής Αστυνομίας, τόσο σε επίπεδο κτιριακών υποδομών όσο και σε επίπεδο ενίσχυσης προσωπικού και υπογράμμισε πως προτίθεται να ξεκινήσει ένα «μπαράζ» επαφών και συναντήσεων στην Αθήνα, προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα και να επιτύχει την λύση τους, σε συνεργασία με τους ίδιους τους Αστυνομικούς και τους επιτελείς της Διεύθυνσης, αλλά και με τους άλλους φορείς της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: