20 Μαΐ 2008

Συνάντηση με Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αχαΐας

Τη Δευτέρα 19 Μαΐου του 2008 στο Δημαρχείο Μόβρης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που προκάλεσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αχαΐας και στη οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής κ. Απ. Κατσιφάρας, ο π. Βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος, ο Δήμαρχος κ. Α. Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος αγροτών – πατατοκαλλιεργητών και λοιπών φορέων.
Αποφασίστηκε η διεκδίκηση ικανοποιητικών τιμών πατάτας δεδομένου ότι:
Τα καλλιεργητικά έξοδα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών είναι διογκωμένα. Οι τιμές των Λιπασμάτων – Φυτοφαρμάκων αυξάνουν συνεχώς.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Ν. Νικολόπουλος μετά τη συγκέντρωση, τόνισε:
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι καλές προθέσεις πρέπει να συνδυάζονται με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Πρέπει να συνδυάζονται με πολιτικές που αποδεικνύουν στην πράξη ότι όσα λέμε τα εννοούμε, να δίνουμε σάρκα και οστά μέσα από την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων της περιφέρειας. Αυτός ο κανόνας πρέπει να αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μας.
Τιμούμε τους καθημερινούς αγώνες στο χωράφι.
Ανανεώνουμε παράλληλα τη δέσμευση μας, είπε ο κ. Νικολόπουλος, γι’ αυτό και ζητάμε:
- Δραστική μείωση του κόστους παραγωγής
- Μέτρα κατά της ασυδοσίας και της κερδοσκοπίας
- Ο ΕΛΓΑ να καλύπτει τις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές
- Άμεσα αποζημιώσεις από τον παγετό, να κηρυχθεί η Αχαΐα παγόπληκτη και να λειτουργήσουν τα ΠΣΕΑ. Να αποζημιωθεί η παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο.
- Αναπροσαρμογή των ατομικών δικαιωμάτων
Ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε λέγοντας με αυτοκριτική διάθεση:
«Είναι ευκαιρία να επισημάνουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στους Έλληνες αγρότες και τις Ελληνίδες αγρότισσες. Οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: