30 Μαΐ 2008

Το βιβλίο για τον κυρό Χριστόδουλο παρουσιάζεται στην Πάτρα

Μεθαύριο Κυριακή στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ρatra Palace», Όθωνος-Αμαλίας 15, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο που τιτλοφορείται «Αρχιεπι­σκόπου Χριστοδούλου Παρακαταθήκη Λόγων».
Την εκδήλωση οργανώνουν η Ιερά Μητρόπο­λη Πατρών και οι «Ελληνικές Εκ­δόσεις» σε συ­νεργασία με το Ινστιτούτο Ανά­πτυξης της Δυτικής Ελλάδας (ΙΝ@ΔΕ) και την Λέσχη Πολιτισμικής Παρέμβα­σης Γυναικών Πάτρας, τελεί δε υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων.
Στην διάρκεια της θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ο εκδότης Νικόλαος Καραμανλής και ο αντιδήμαρχος Πο­λιτισμού Αλέξης Σκαρμέας, ενώ κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσό­στομος, ο πρώην βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ριζούλης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Φωκίων Ζαΐμης, γενικός γραμματέας του ΙΝ@ΔΕ, ενώ την επιμέλεια και tην παρουσίαση θα έχει ο Γιώργος Γεωργόπουλος.
Το βιβλίο περιλαμβάνει τις 22 ιστορικότερες ομιλίες του κυρού Χριστοδούλου, φράσεις και δηλώσεις που συ­ζητήθηκαν καθώς και φωτογραφικό υλικό.
Την έκδοση ευλογούν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και προλογίζει ο υπουργός Παι­δείας και θρησκευμάτων Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Την επιμέλεια της έκδοσης είχε ο δημοσιογράφος Δη­μήτρης Ριζούλης και εκδόθηκε από τις «Ελληνικές Εκ­δόσεις».
Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την ενθρονιστήρια ομι­λία, την προσφώνηση προς τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ, τις εισηγήσεις για την κάθαρση στην Εκκλησία και τις ταυ­τότητες, την ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, πολλές πά­ρεμβάσεις για θέματα εθνικά, κοινωνικά, βιοηθικής, θέματα που αφορούν τη νεολαία καθώς και τα τελευταία λόγια του κατά την περίοδο που ήταν ασθενής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: