22 Νοε 2009

Στην Βουλή έφερε το θέμα της εγκληματικότητας στην Αχαία

Ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος συνεχίζει με το ίδιο πάθος να αγωνίζεται στην Βουλή για τα προβλήματα της Αχαΐας, χθες έφερε το θέμα της έκρηξης της εγκληματικότητας στην Αχαΐα.
Ο Βουλευτής Αχαΐας μεταξύ άλλων τόνισε:
«Επιτακτική πλέον η ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της έκρηξης της εγκληματικότητας και της δημιουργίας κλίματος φόβου και αγωνίας στους κατοίκους της Αχαΐας και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας»
Και με έμφαση τόνισε: «Επειδή τα κρούσματα κλοπών, διαρρήξεων, καθώς και άλλων μορφών εγκληματικότητας είναι πλέον συχνά φαινόμενα τόσο στις γειτονιές της πόλης των Πατρών όσο και στα χωριά πολλών δήμων της περιοχής, απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός, συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων και κυρίως ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.»
«Την απαίτηση των πολιτών» ρωτά με επιμονή ο Νίκος Νικολόπουλος, τον Υπουργό κ. Μιχ. Χρυσοχοίδη που είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για την προστασία του πολίτη: «αν προτίθεται να ενισχύσει άμεσα με το απαιτούμενο αστυνομικό δυναμικό την περιοχή της Αχαΐας για την αντιμετώπιση της έξαρσης της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και να επανέλθει η ηρεμία στους πολίτες».

ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ από τους εργαζόμενους στα προγράμματα stage

Μαζί τους στην πορεία ο Νίκος Νικολόπουλος

Εξάλλου συμμετέχοντας σήμερα ο Νίκος Νικολόπουλος, στην πορεία που πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι των προγραμμάτων stage στο νομό και κατά την διάρκεια της συνάντησης εκπροσώπων τους με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ζαφειρόπουλο έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αυτοί που θέλουν να βάλουν ταμπέλες στα Ελληνόπουλα μόνο κακό κάνουν. Είναι παιδιά που ανήκουν στον Ελληνικό λαό. Εμείς δεν διώξαμε κανέναν αλλά μονιμοποιήσαμε ή ανανεώσαμε τις συμβάσεις οποίων είχαν λήξει.
Είναι δυνατόν να υπάρχει σήμερα πολιτικός που θέλει να αφαιρέσει το ψωμί από νέα παιδιά; Για αυτό και ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή ότι: ήμουν είμαι και θα είμαι δίπλα σε αυτά τα παιδιά.
Εγώ πρώτος κατηγόρησα την κυβέρνηση της ΝΔ και καταγγέλω και σήμερα τους Υπουργούς της.
Θεώρησαν κάποιοι ότι τα παιδιά αυτά είναι λαθρεπιβάτες. Και το ΠΑΣΟΚ και οι κ.κ. Υπουργοί της ΝΔ τους έβαλαν σε ομηρία.
Κάνω έκκληση στην Κυβέρνηση και στον Δήμαρχο κ. Αν. Φούρα να μην απολυθεί κανένα παιδί.Ο κ. Αν. Φούρας γνωρίζει πόσα παιδιά μονιμοποιήθηκαν το 1999 που ήταν με stage στο Δήμο Πατρέων και υπηρετούν σήμερα. Γιατί τότε έλεγε ναι.

Γιατί τότε και το ΠΑΣΟΚ δεν έλεγε όσα σήμερα λέει ;

Από την σημερινή κυβέρνηση, αν θέλουμε να σεβόμαστε την νεολαία μας, τα παιδιά μας πρέπει να γίνει το ίδιο που έκανε και η ίδια το 1999»».
Και συνέχισε ο Νίκος Νικολόπουλος από την πόρτα του Δημαρχείου μιλώντας στους εργαζόμενους: «Ζητάμε απαγόρευση των απολύσεων κατηγορηματικά λέμε όχι στις απολύσεις, κοινωνική ασφάλιση στα εργατικά δικαιώματα. Και άμεση ουσιαστική αποκατάσταση των συμβασιούχων του Δημοσίου, , του ευρύτερου Δημοσίου.
Αυτά δεν τα λέω σήμερα, τα έλεγα και επί των ημερών της ΝΔ. εγώ είπα «φταίει πρώτα η ΝΔ η παράταξη που υπηρετώ. Και λέω στους κυβερνώντες «Βρείτε άμεση λύση, μονιμοποίηση όλων, και των stage και των συμβασιούχων»

Δεν υπάρχουν σχόλια: