28 Ιουν 2008

Στην 15η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής


Στην 15η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, θα συμμετάσχει ο Νίκος Νικολόπουλος. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο, στο διάστημα μεταξύ 25 και 29 Ιουνίου.
Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης, όπου θα πραγματοποιηθεί και απολογισμός της δράσης του απερχόμενου προεδρείου, εισήγηση θα πραγματοποιήσει και ο κ. Νικολόπουλος, τόσο ως απερχόμενος αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης, όσο και ως μέλος της, αναφερόμενος στις δράσεις που αναπτύχθηκαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όσο και στις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Συνέλευση.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος θα αναφερθεί στην πρόκληση που αποτελεί για την Ορθοδοξία η κρίση του παγκόσμιου αξιακού συστήματος, αναδεικνύοντας την ανάγκη, η θρησκεία να αποτελέσει έναν κυρίαρχο δίαυλο επικοινωνίας των λαών και των κοινωνιών, καθώς επί 2.000 χρόνια αποτελεί στο στέρεο θεμέλιο επί του οποίου στηρίχτηκε το ευρωπαϊκό κι εν τέλει, το παγκόσμιο αξιακό σύστημα. Κυρίαρχο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, οφείλουν να επιτελέσουν όχι μόνο οι άνθρωποι της Εκκλησίας και της πολιτικής, αλλά και οι άνθρωποι του πνεύματος, που μπορούν να αναδείξουν τα στοιχεία εκείνα, που ένωσαν τους πολιτισμούς, ανεξαρτήτως πολιτικών συστημάτων και ιστορικών καταβολών. Παράλληλα, ευθύνη όλων είναι ο εντοπισμός εκείνων των στρεβλώσεων που δεν επιτρέπουν στην Ορθοδοξία να αναδείξει την πνευματική της δύναμη και να αποτελέσει εκ νέου την βάση πάνω στην οποία θα δημιουργηθεί μια νέα ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, μακριά από τους ψευδεπίγραφους ευδαιμονισμούς της σημερινής πραγματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: