9 Ιουν 2008

«Δεν θα λυγίσουμε, δεν θα σταματήσουμε, δεν θα κουραστούμε…»


«Είμαι βέβαιος πως η κυβέρνηση, κάθε κρατικός και τοπικός φορέας, αλλά και όλοι εμείς, οι υπεύθυνοι πολιτικοί της περιοχής, δεν θα λυγίσουμε, δεν θα σταματήσουμε και δεν θα κουραστούμε, έως ότου η περιοχή μας επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς και οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από την καταστροφή αποκαταστήσουν την ζωή τους».
Αυτά δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος, που από το απόγευμα της Κυριακής περιοδεύει στους Δήμους της Δυτικής Αχαΐας, αλλά και στην Πάτρα, που «χτυπήθηκαν» από τα Ρίχτερ. Ο κ. Νικολόπουλος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους πολίτες πολλών περιοχών που γνώρισαν τον τρόμο του σεισμού, στο Μιντιλόγλι, τα Τσουκαλαίϊκα, την Κ. Αχαΐα, την Φώσταινα, το Μαζαράκι, το Ίσωμα, το Σανταμέρι κι αλλού, βλέποντας από κοντά τις ζημιές που σημειώθηκαν και συνομίλησε μαζί τους, ενώ παρέμεινε όλο το βράδυ άγρυπνος περιοδεύοντας σε διάφορες περιοχές του νομού όπου πληροφορείτο πως υπήρχε ανάγκη.
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο Αχαιός πολιτικός, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, τον Περιφερειάρχη, Σπύρος Σπυρίδωνα, τον πρόεδρο του ΟΣΚ, Παναγιώτη Παταργιά και άλλους παράγοντες, βρέθηκε και πάλι στην σεισμόπληκτη περιοχή της Κ. Αχαΐας, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη. Κατά την διάρκειά της, ο κ. Στυλιανίδης διαβεβαίωσε τον κ. Νικολόπουλο πως το υπουργείο αμέσως μετά το τέλος του ενδελεχούς ελέγχου που θα κάνει σε όλα τα σχολικά κτίρια του νομού, θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Ακόμα, σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσόστομο, ενημερώθηκε για το σύνολο των Ιερών Ναών που έχουν πληγεί, ώστε να συνδράμει στο έργο ειδικής αποκατάστασης που πρέπει να δρομολογηθεί, ειδικά για τις εκκλησιές των χωριών και των κωμοπόλεων που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.
Ο κ. Νικολόπουλος μιλώντας με τους κυβερνητικούς παράγοντες, επεσήμανε την ανάγκη κήρυξης του νομού ως σεισμοπλήκτου, αλλά και την κατάρτιση ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος, δεδομένου πως για το σύνολο της Αχαΐας, είναι η δεύτερη καταστροφή μετά τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Επιπροσθέτως, πρότεινε την λήψη συγκεκριμένων μέτρων, όπως την μη καταβολή φόρου ακίνητης περιουσίας για τους σεισμόπληκτους, επιπλέον κίνητρα στον αναπτυξιακό νόμο για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, αλλά και την εγκατάσταση στην περιοχή ενός μόνιμου κυβερνητικού κλιμακίου, που θα αναλάβει την υλοποίηση και την επίβλεψη των μέτρων που θα ληφθούν.
«Δυστυχώς, αποτελεί πικρή εμπειρία, πως η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, πολλές φορές σκοντάφτει σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και σε άλλα προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής και μεθοδική εξυπηρέτηση των πολιτών. Με την συσσωρευμένη εμπειρία που πλέον έχουμε λοιπόν, είναι απαραίτηση η παρουσία ενός κυβερνητικού κλιμακίου που θα λειτουργεί ως συντονιστικό κέντρο για την υλοποίηση των κυβερνητικών μέτρων» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος.
«Το πιο θλιβερό είναι πως η Αχαΐα θρηνεί δύο θύματα. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Το παρήγορο είναι πως τα κτίριά μας, σε γενικές γραμμές άντεξαν και πως οι συμπολίτες μας έδειξαν πως διαθέτουν μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Όλοι μαζί θα βοηθήσουμε ώστε να ξεπεραστεί κι αυτή η δύσκολη ώρα» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

that doesn't happen everyday. wish you all the best.