8 Ιουν 2008

Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ PATRA TV


Γιατί όχι μια περιφερειακή τηλεόραση λαϊκής βάσης;

«Ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, πέρα από ιδιωτική επιχείρηση, είναι και δημόσιο αγαθό επικοινωνίας, αλλά και εργαλείο δημοκρατίας» επισημαίνει ο Νίκος Νικολόπουλος, παρακολουθώντας με αγωνία της εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό PATRA TV.
Ο κ. Νικολόπουλος, που στέκει στο πλευρό των εργαζομένων σε αυτή την δύσκολη φάση επισημαίνει πως μπορεί να βρεθεί βιώσιμη λύση και πως προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορούν οι υπεύθυνοι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής να αναμένουν μόνο τις επιχειρηματικές εξελίξεις και συμφωνίες (εάν υπάρξουν), αλλά προτείνει άμεσα μια δημόσια διαβούλευση των τοπικών παραγόντων προκειμένου να ακολουθηθεί το πετυχημένο παράδειγμα άλλων περιοχών, όπως της Αθήνας (Αθήνα 9.84), της Θεσσαλονίκης, (Δημοτική Τηλεόραση και Ραδιόφωνο), του Πειραιά (Δημοτικά ΜΜΕ), κλπ.
Πιο συγκεκριμένα, ο Αχαιός πολιτικός, επαναφέροντας παλιότερη πρότασή του, επισημαίνει την δυνατότητα δημιουργίας μιας περιφερειακής τηλεόρασης λαϊκής βάσης, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν, η Νομαρχία Αχαΐας και οι οργανισμοί της, ο Δήμος Πατρέων με τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του, η ΤΕΔΚ, το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδος, ενδεχομένως τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της περιοχής, ο Εμπορικός Σύλλογος, καθώς και άλλοι κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς της περιοχής. Μάλιστα, όλοι αυτοί οι φορείς θα μπορούσαν να συμφωνήσουν στην διάθεση του 10% της προϋπολογιζόμενης διαφήμισής τους, στην συγκεκριμένη εταιρία λαϊκής βάσης, ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες βιωσιμότητας της εταιρίας, δίχως να αδικηθούν και τα άλλα μέσα ενημέρωσης της περιοχής, καθότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ουσιαστικός στόχος είναι η διαφύλαξη της πλουραλιστικής περιφερειακής ενημέρωσης. Πέραν των προαναφερομένων φορέων, ο κ. Νικολόπουλος υπογραμμίζει πως στην περιοχή δραστηριοποιούνται και πολλοί επιχειρηματικοί φορείς στον τομέα του τουρισμού, της ναυτιλίας και των μεταφορών, που θα μπορούσαν να συνδράμουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια.
«Η ενεργοποίηση και η θαρραλέα στράτευση απαιτεί και κόπο και κόστος. Οι πολίτες όμως, δεν μας εμπιστεύτηκαν για την απαθή παρακολούθηση επιμνημόσυνων τελετών και έκφραση της λύπης μας, αλλά απαιτούν άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, εφευρετικότητα, φαντασία, δυναμισμό και λύσεις. Λύσεις που δεν θα έρθουν εξ ουρανών αλλά για τις οποίες θα παλέψουμε, θα αγωνισθούμε και θα πετύχουμε. Περιθώρια θερινής ραστώνης, δεν υπάρχουν» καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος στη δήλωση που έκανε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: