10 Ιουν 2008

Οι συνέπειες του σεισμού....

Η ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ δόνηση της Κυριακής έθεσε σε βαριά δοκιμασία τις αντοχές μας, με την κυριολεκτική και μεταφορική έννοια, ό­πως επίσης έθεσε σε δοκιμασία τους τοπι­κούς και κεντρικούς μηχανισμούς. Οι ο­ποίοι γενικά βαθμολογήθηκαν με λίαν κα­λώς για τα ανακλαστικά τους, την καλή τους οργάνωση, τη φιλοτιμία τους και την αποτελεσματικότητα τους. Και αυτό ενί­σχυσε το ηθικό του πληθυσμού.
Ο ΣΕΙΣΜΟΣ προκάλεσε ζημιές. Πολλές από αυτές φαίνονται πολύ σοβαρές, από την οι­κονομική αλλά και την ηθική άποψη, γιατί οπωσδήποτε η ιδέα ότι ιστορικοί ναοί και δημόσια κτίρια επλήγησαν άσχημα κατα­θλίβει την κοινωνία. Παραλλήλως, νοικο­κυριά και επιχειρήσεις πρέπει να επισκευ­αστούν, γεγονός που σημαίνει οικονομική αιμορραγία και ύφεση στην αγορά. Η Πο­λιτεία παρέχει ενδείξεις ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των αναγκών, συνεκτιμώντας ότι πρόκειται για περιοχές πυρόπληκτες, οι οποίες μόλις πριν λίγα χρόνια συνήλθαν από προγενέστερες επι­σκέψεις του Εγκέλαδου. Αχαΐα και Ηλεία το δικαιούνται.
0 ΣΕΙΣΜΟΣ υποχρέωσε επίσης της αρχές να δουν και να αντιμετωπίσουν την πραγματι­κότητα ως προς την κατάσταση ορισμένων δημόσιων κτιρίων. 0 Εγκέλαδος δίνει τέλος που όφειλαν να δώσουν άλλοι στην ανα­βλητικότητα και υποχρεώνει τη γραφειο­κρατική αβελτηρία να παραμερίσει, προ­κειμένου να βρεθεί νέα, σύγχρονη στέγη για νευραλγικές υπηρεσίες. Που λειτουρ­γούσαν (με προσωπικό και συναλλασσόμε­νο κοινό!) σε επίφοβα ή και ακατάλληλα κτίρια επί χρόνια. Μια απαράδεκτη εκκρε­μότητα που τώρα πρέπει αντιμετωπιστεί επειγόντως...

Δεν υπάρχουν σχόλια: