2 Ιουν 2008

Περιοδεία στην Αροανία

Σε περιοχές της Αροανίας, τα Τριπόταμα, το Λιβάρτζι, τις Σειρές, περιόδευσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Νίκος Νικολόπουλος, όπου είχε την ευκαιρία να συναντη­θεί με φορείς και πολίτες της περιοχής και να συνομιλήσει μαζί τους.
Διάφορα προβλήματα της περιοχής, καθώς και το υπό διαμόρφωση νέο «τοπίο» που δείχνει να επέρχεται λόγω της διοικητικής μεταρρύθμισης, ήσαν τα αντικείμενα που απασχόλησαν κατά κύριο λόγο τις επαφές του Αχαιού πο­λιτικού με τους κάτοικους της περιοχής. «Το ζητούμενο είναι η δημιουργία ισχυρών Δήμων, ενώ οι όποιες συνενώσεις θα πρέπει αναμφισβήτητα να διαθέ­τουν κοινωνικό αντίκρισμα και συναίνεση» επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως οι ισχυρές τοπικές κοι­νωνίες θα είναι η «απάντηση» στις προκλήσεις του μέλ­λοντος. Παράλληλα, ο Αχαιός βουλευτής, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην περιοχή, παρέστη και στον εορ­τασμό του Αγίου Νέου Οσιομάρτυρα Παύλου του εξ Αρο­ανίας.
Στην θεία λειτουργία που τελέστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στο Σοποτό, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος και παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός, Ιωάννης Γρίβας, ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Δημήτριος Λινός, ο Δήμαρχος Αροανίας, κ. Ιωάννης Φιλιππόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: