5 Ιουν 2008

Συνάντηση Ν. Νικολόπουλου με τον Πατρινό Μητροπολίτη Βόστρων, κ.κ. Τιμόθεο

Με μια εξέχουσα προσωπικότητα της Ορθοδοξίας, που αποτελεί γέννημα - θρέμμα της πόλης των Πατρών και ο οποίος διακόνησε και συνεχίζει να διακονεί την Ελληνορθόδοξη πίστη στα πιο απόμακρα μετερίζια της, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ο Νίκος Νικολόπουλος.
Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Βόστρων και έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, κ.κ. Τιμόθεο ή κατά κόσμον, Θεόδ. Μαργαρίτη, ο οποίος μεγάλωσε στην Πάτρα, αλλά τα βήματά του τον οδήγησαν γρήγορα, ως μοναχό στους Άγιους Τόπους, όπου έφτασε να γίνει Δεσπότης και να είναι μεταξύ των υποψηφίων για την θέση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Νικολόπουλος συναντήθηκε με τον σεβαστό Ιεράρχη, καθώς γνωρίζονται από το παρελθόν και είχαν συνεργαστεί στενά κατά την περίοδο που ο Αχαιός πολιτικός ήταν γ.γ. της Διεθνούς Συνόδου Ορθοδοξίας. Κατά την συνάντησή τους, ο κ. Νικολόπουλος πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση για την δράση του κ. Τιμοθέου στην Μεγαλόνησο, η οποία περιλαμβάνει την ίδρυση μιας νέας Μονής, στην οποία θα βρίσκεται η έδρα της Πατριαρχικής Εκκλησίας στην Κύπρο, ενώ παρέδωσε στον Μητροπολίτη Βόστρων το νέο του πόνημα «Η Ορθοδοξία ως εναλλακτικό υπόδειγμα για τον σύγχρονο άνθρωπο στην εποχή της παγκοσμιοποίησης».
Από την δική του πλευρά, ο κ. Τιμόθεος ζήτησε και πληροφορήθηκε από τον κ. Νικολόπουλο τα τεκταινόμενα και τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πάτρα, εκφράζοντας την πεποίθηση πως τόσο η αχαϊκή πρωτεύουσα όσο και το σύνολο της περιοχής, μπορούν να αποτελέσουν κέντρο ανάπτυξης αλλά και κοινωνικής ανάτασης στην Ελλάδα, υπό την σκέπη και την καθοδήγηση του Προστάτη και Πολιούχου, Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: