22 Ιουλ 2008

0 Μητροπολίτης λειτούργησε στην Κάτω Αχαΐα

Την Κυριακή της Πεντηκοστής ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Κά­τω Αχαΐα.
Ο Επίσκοπος άλλαξε το πρόγραμμα του και πα­ραβρέθηκε εις τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού (αφού ως γνωστόν ο περικαλλής Ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου έχει υποστεί πολλές και σημαντικές ζημιές), για την στήριξη των κατοίκων {όπως είπε υπάρχουν ψυχικά τραύματα) της Κάτω Αχαΐας, αφού επλήγησαν περισσότερο από τις άλ­λες περιοχές στην επίσκεψη του Εγκέλαδου στις 8 Ιουνίου.
Στην ομιλία του ο Ιεράρχης μας ανέφερε, ότι η ημέρα της Πεντηκοστής είναι μεγάλη ημέρα, ημέρα της καθόδου του Παναγίου Πνεύματος, του Παρακλήτου. Μέρα κατά την οποία ξεκίνησε επισήμως η διδασκαλία της Αληθείας, το κήρυγμα του Αγίου Ευαγγελίου στα πέρατα της οικουμένης. Επικέντρωσε την ομιλία του στο ερώτημα γιατί ο Κύριος επέτρεψε αυτήν την δοκιμασία;
Αρχικά είπε ότι ο Κύριος μας έχει τα πάντα στα χέρια του, και την ζωή μας και την υγεία μας και την γη ολόκληρη και ό,τι άλλο μας έχει δώσει.
Εν συνεχεία απήντησε πνευματικά σε αυτό το ζήτημα αναλύοντας:
1ον την μετάνοια,
2ον την ευχαριστία προς τον Θεό,
3ον ότι πρέπει να δεχό­μαστε τα πάντα ως παιδαγωγία Θεού και ως ένδει­ξη της αγάπης Του,
4ον να δεχθούμε ότι ως Ουρά­νιος Πατέρας μας αγαπάει πάρα πολύ ο Θεός και μπορεί να χρησιμοποίησε τους κατοίκους της πε­ριοχής ως παράδειγμα υπομονής και καρτερίας.
Είμαι βέβαιος ανέφερε ο Επίσκοπος ότι στην συ­νέχεια θα δώσει πολύ περισσότερα αγαθά εις την Κάτω Αχαΐα, αφού είστε τα ευλογημένα παιδιά του.
Ολοκληρώνοντας την πραγματικά χειμαρρώδη αλ­λά και δύσκολη προσέγγιση του θέματος, είπε ότι η ζωή χρειάζεται πίστη, ελπίδα, υπομονή. Έτσι θα προ­χωρήσουμε όλα μαζί-Ενώνουμε τις δυνάμεις για να κτίσουμε αυτά που καταστράφηκαν.
Συλλειτούργησαν οι ιερείς του Ναού π. Απόστο­λος Δημητρόπουλος, Π. Παύλος Παυλίδης, π. Γερά­σιμος Δημητρόπουλος και οι διάκονοι π. Σεραφείμ Αργυρόπουλος και π. Δημήτριος Ταρσινός.
Εκκλησιάσθηκαν, ο Δήμαρχος Δύμης Διονύσιος Γκοτσούλιας, ο βουλευτής Νικόλαος Παπαδημάτος, ο πρώην βουλευτής Νικόλαος Νικολόπουλος και εκα­τοντάδες πιστοί
Ακολούθησε σε παρακείμενο ξενοδοχείο το λεγό­μενο εκκλησιαστικό κέρασμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: